Milyen előnyei vannak az építőközösségnek?

Az építőközösség egyedülálló lakáshoz jutási módszer az építőiparban. Lényege, hogy a lakásvásárlók már az építkezés megkezdése előtt csatlakoznak a lakóközösséghez. Ezzel a módszerrel teljes kontrolljuk van leendő ingatlanuk helyszíne, mérete, minősége felett.

A másik hatalmas előny, hogy az építőközösségben felépített lakások ára akár 25%-kal alacsonyabb, hiszen nem szükséges számolni az ingatlanügynökök jutalékával, az alvállalkozók gyakran többszereplős láncolatával.

Az építőközösség polgári jogi társasági szerződéssel jön létre. A közösség tagjai kötelezettséget vállalnak, hogy közös céljuk, azaz az ingatlan felépítése érdekében együttműködnek és vagyoni hozzájárulást teljesítenek.

A közösség tagjai kötelezettséget vállalnak továbbá a tulajdoni viszonyaik rendezésére. A felépített épületre társasház-tulajdont hoznak létre és ennek során a szerződésben meghatározott épületrészeket az építőközösség egyes tagjainak külön tulajdonába, az egyéb épületrészeket pedig – külön tulajdonuk arányában – a tagok közös tulajdonába adják.

Érdekli a lehetőség, hogy építőközösség tagjaként jusson lakáshoz? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Kérdése van? Érdekli az egyik ingatlanunk vagy szolgáltatásunk? Örömmel vesszük jelentkezését!